Wilt u meer informatie, een keer langskomen of bent u geïnteresseerd in meehelpen/meedenken? Kijk op onze site: PermacultuurCentrum Haarlem.

Op 23 augustus 2015 zijn we gestart met onze Permacultuurtuin. Voorheen was het een tuin die beheert werd door verschillende scholen. Bij de start was er een grote kas, moestuinbedden, waterput, een bamboebos, rietveld en een hele hoop gras! Langzaam zijn we de tuin naar onze hand aan het zetten. Het najaar van 2015 hebben we, samen met vrijwilligers en cursisten van de Permacultuur cursus die bij ons terrein wordt gegeven, hard gewerkt om een deel om te toveren tot Permacultuur tuin. Inmiddels is een (mega) kruidenspiraal klaar, zijn de moestuinbedden min of meer in gebruik en ligt er een veld vol karton met compost erover, waar een wat meer klassieke kruidentuin zal komen. De andere kant van het terrein bestaat nu nog uit veel gras, berenklauw, braam, riet en bamboe. Alleen een gemaaide open plek met en cirkel van boomstammen om te zitten verraad dat we er toch al mee bezig zijn. In 2016 is het de bedoeling dat we hier op verschillende manieren op perennials gaan focussen. Voedselbossen, eetbare hagen, een wadi zijn ideeën waar we momenteel mee spelen.

Volg ons op dit blog of op Facebook om te zien wat we ervan gaan maken en schroom je vooral niet om eens te komen kijken! Hulp is ook altijd welkom!

Advertentie