Voedselbos aanleg (deel 2): Plantdag (met fotogallerij)

Eerste officiële boomplant
De eerste officiële boomplant

Op zaterdag 2 april 2016 was het dan zo ver: de bomen, hagen en alvast een deel van de struiken en klimmers mochten de grond in gaan! Maar voor het zover was moest er nog veel gebeuren. Er kwamen zo veel mensen helpen, onder andere vaste vrijwilligers en 15 mensen van de vluchtelingenopvang in De Koepel, dat er extra gereedschap gehaald moest worden. Ook het eten was goed voorbereid met lekkers en soep en heel veel extra mokken.

Er was een plan gemaakt voor wat waar terecht moest komen. De hagen werden als eerste geplant, met onder andere linde, meidoorn, rozen en een hele hoop verschillende bessen. Voor de bomen van het voedselbos werd de grond klaargemaakt. Eerst werd er nog heel veel compost verreden naar de plekken waar ze zouden komen. De vijver werd verder uitgegraven en ook die aarde werd op de plekken voor de nieuwe aanplant verwerkt (zodat het daar ook iets hoger zou komen te liggen i.v.m. de hoge grondwaterstand). Het meest opvallende was een fruitbomen-boog, waar, zoals al wel duidelijk zal zijn, een serie fruitbomen in een boog komt te staan. Dat zag er in ieder geval bij voorbaat al mooi uit.

Rond 14:00 uur ging dan de eerste boom officieel de grond in. Een hele happening, waarbij een grote groep heren zich over het plantgat ontfermd had (waar nog een grote steen in bleek te zitten) en de rest eromheen was komen staan om toe te kijken. De eerste boom was een feit! Daarna lekker samen koffie en thee drinken en kletsen, waarna de mensen van De Koepel weer terug gingen. De rest ging nog even door, want nu was eindelijk het planten aangebroken, iets waar velen toch naar hadden uitgekeken.

Al met al een hele mooie, positieve en gezellige dag. Veel mensen wilden graag nog wat vaker terugkomen en ik hoorde al van meerdere mensen van De Koepel dat ze graag met die vijver verder wilden, dus een hoop enthousiasme is er in ieder geval!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s